Kidz Of Karlshem

Auds nya vildhäst
 Yo yo yo mina peeps. Vad händer där ut i den virituella världen? Ja jag sitter och väntar på min fysik, vet inte om jag nämnde men gud vad jag hatar mitt schema, varför slutar jag halv fem när jag har femtioelva håltimmar. Nej usch det där med scheman asså. 
 
Idag ska jag berätta den fantastiska historien om hur jag, Aud och the one and only panda tog tag i våra liv och körde hem en irländsk förvuxen ponny (läs, storhäst) från en hage en bit bort där den gått med Fanta i typ två månader. Det hela började egentligen med att Aud spontanköpte en ponny från irland men då det inte är så ovanligt eller innehåller mycket mer detaljer än så kommer jag skippa fram en bit. Amanda kommer alltså fram till mig när jag håller på och äter med mina lägerbarn med världens hånflin (tack för den manda) och berättar att Aud har planer på att dra upp mig oheligt tidigt och dra bort mig till den där hagen för att sedan LEDA hem dem, och denna hagen är typ halvvägs till skå så asså det är en bit att gå med en häst man inte känner. Oavsett så verkade som att Aud skulle genomföra denna plan men i sann karlshemsanda försov vi oss båda två den morgonen och gömde totalt bort fram tills runt lunch. Detta var söndagen, alltså dagen alla barn skulle åka hem och alla som någonsin jobbat på karlshem vet att detta är dagen jorden går under, det är hästar som ska flyttas mellan tusen hagar, inklusive trailas bort till Gällstaö, barn som ska hitta alla sina grejor och någonstans mitt i allt ska man själv hinna packa, städa och mocka stallet. Oavsett detta läger skulle Kimpan komma dagen därpå och sko hästar vilket innebar att cirka tio hästar skulle vara kvar uppe på gården. Detta skulle ju då såklart fixas i samband med utsläppet och är alltid en ganska jobbig övning för man kan omöjligt tänka på allt när man planerar på pappret. Då skulle vi åka iväg och hämta ponnyn! 
 
För det första så skulle vi prompt ha rätt musik för det var tydligen det viktigaste i hela världen, vi stannade alltså mitt i allt för att hitta rätt CD för humöret och sorry Aud men jag hade aldrig någonsin hört den låten innan. 
 
När vi tillslut kom fram gick allting faktiskt väldigt smidigt, ponnyn gick att lasta vilket jag verkligen inte trodde då den stått ohanterad (med undantag för Aud) länge, Fanta hade en stor gren i svansen men utöver det tror jag inte det var så mycket drama. Jag blev lite stressad dock när Aud sa följande: "Tappa inte honom nu issa så han springer t på vägen och dör". Ingen press alls liksom. Tillslut kom vi i alla fall hem trots att aud körde typ 20km/h hela vägen. Väl hemma var den nya hästen nästan lite bufflig. Så fort man ställde sig och kliade Fanta kom han fram och ville också ha kärlek. 
 
Okej men detta var den otroligt långa historien om hur vi fick hem en vildhäst som inte var det minsta vild hehe. Tack och hej!
 
 
 
 
 
 
VALPIS!!!
Tillbaka till verkligheten
hej på er! Ja jag är tillbaka... Ja jag ska försöka blogga mer. Oavsett, skåne är över, jobbet är avklarat. Skolan är igång *gråter tyst i ett hörn*. Nej men det är väl egentligen bra antar jag. Guys guys guys jag tar fricking studenten till våren!!! Åtta ynka månader kvar sen är jag fri! Jag har aldrig varit mer taggad på något någonsin. Förutom att när jag skulle få Villis... 
 
Jaja guys vad händer på karlshem da? Det är just nu inga läger i veckodagarna så jag lever lajf i min ensamhet, med Alice och Amanda på varsitt hörn hehe. Det är kul när medryttarna kommer och vi får lite struktur på allt men asså jag måste erkänna att det är också ganska skönt att ha stallet helt för sig själv.
 
Det har gått fyra veckor sen jag slutade jobba och det är först nu jag känner att jag och villsan börjar hitta tillbaka till där vi var i skåne. När jag red honom till en början gjorde skrittade jag ut för att sedan jogga väldigt lätt i lång och låg form på banan. Sen red jag ut och sen bestämde jag mig för att jag ville jobba dressyr, han hade varit så pigg ute så jag tänkte att det inte borde vara något problem, boy was I wrong! Så fårt jag kom in på banan kände jag hur all energi bara försvann. Han ville inte göra någonting. Ja jag kunde trycka fram honom men usch vad hemsk jag kände mig. Jaja så sen dess har jag typ bara ridit ut och jevlar vad han e pigg. Öron spikade medan han lämnar en viss liten rund och vit ponny bakom sig (Thio). 
 
Ja jag har fler historier men det blev ett väldigt långt inlägg när jag skrev bara några så jag avslutar här och lovar att skriva mer i veckan hehe. Jaja här ska ni få lite bilder. 
 
 
 
 
 
Träning för Simon
Igår tränade jag för en ny tränare som Alice tipsa om! Han heter Simon och är mycket framgångsrik i paradressyr, vunnit SM osv.. 
Jag tyckte han var super duktig, små saker gjorde stor skillnad. Bara en sak att vinkla om handen och Danny blev väldigt fin faktiskt. Fick med mig en riktigt svår galoppövning också! Ska fortsätta rida för honom utöver Aud dårå, inte byta ut henne utan träna någon/ några gånger i månaden för honom också!! 
Han tyckte även att Danny var fin och att vi skulle tävla lite dressyr ;) (null)