Kidz Of Karlshem

Dressyrdebut + lite annat
Hejhej! Jag måste först bara säga lite förlåt för att det inte kom upp något inlägg om tävlingsförberedelser, men jag  SKA fixa det till nu i helgen eftersom att vi ska tävla då också fast på Hufudsta ridklubb!
 
Aja, tänkte sammanfatta tävlingen lite kort för att sedan köra en del bilder.
 
För det första måste jag säga att Poppis var oerhört snäll att lasta, det var bara rakt in i transporten och det var såå skönt! 
Men väl på tävlingsplatsen var hon väldigt sällskapssjuk eftersom att Betty (hagkompis) var där, haha. Men annars var hon snäll!
På framridningen var hon ganska fin, som sat var hon fortfarande väldigt inresserad av var Betty var någonstans men annars var hon oväntat mjuk faktiskt. Jag körde igenom programmet någon gång lite lätt och det kändes hyfsat bra måste jag säga.
Väl inne på banan gnäggade hon som bara den efter Betty som var utanför, haha. Men det löste sig när Betty väl kom in i ridhuset, men men. I programet var hon lite spändare och var inte lika framme för skänkeln. Hon var lite tittig men annars var hon fin där också. Det var någon hörnpassering som inte blev bra för att hon tyckte att det hörnet var lite läskigt, och en galoppfattning som inte alls blev som tänkt men i helhet är jag i alla fall rätt nöjd. Både hon och jag skötte sig bra tycker jag. Detta resulterade i alla fall i 65,5 %. Amanda fick 66,6 % så vi var nära varandra men Betty och Amanda gjorde det helt enkelt lite bättre just den dagen, haha. Sen måste jag även grattulera till vinsen Amanda! (Även om vi bara var två stycken, haha). 
 
Ha det så bra, kram.
 
BILDER som Lea tagit!
 
 
 
Poppis och Bettan !
dressyrdebut
Hej alla !!
 
i söndags var jag och Jossan på dressyr "tävling" på ekerö ridskola. Det var min absolut första dressyr "tävling"  och jag red L:C2! det fick bli en första pacering och 66,6% och för att "skryta" lite så var det cirka 10 % skillnad mellan mig och Jossan till alla andra deltagande vilket var extremt kul!! 
 
På framridningen kändes hon väldigt fin och inte alls spänd. Hon lysande faktiskt på mina hjälper bättre än vanligt och galoppfattningrna satt som en smäck!! Men hon var lite "seg/trött" och inte riktigt framme för skänken. Så jag valde att inte rida fram så länge och skrittade mest. 
 
På banan kändes det hyfsat. Som innan så var hon inte riktigt framme för skänkeln och sällskapssjuk på poppis. Men hon hade stabil form och rörde sig fint. Galoppfattningarna kunde blivit bättre och jag kunde varit lite noggrannare med vägarna och så. Men känslan var ändå väldigt bra för att vara första gången och jag är väligt nöjd över Bettys och min prestation. 
 
Det fick bli tre stycken 8 och nio stycken 7 och resten 5-6,5:or. Sen fick jag en åtta på Bettys gångarter vilket var kul, eftersom jag då fick bekräftat att hon har fina gångarter! Så här löd dommar kommentaren "prydligt ridet på trevlig och lydig ponny! Bravo! Vrid om vänster hand och stäng händerna" så jag tyckte att resultaten var bättre än känslan men känslan var abslolut inte dåliga. Jag är super nöjd !!!!!!
Även väligt glad över alla fina kommentarer jag fått och TACK till Lea som återigen har ställt upp som skötare och fotograf. Tack tack tack!!!  <3
 
TÄVLINGSDAGS
Halloj där!
 
Nu på söndag ska jag faktiskt på en så kallad "dressyrtävling" för första gången med Poppis. Det är som ett mini-KM på ekerö ridskola där jag och Amanda ska rida LC:2. Det känns ganska bra just nu, hon är pigg och fräsh och det mesta funkar när vi rider igenom programmet. Det är bara lite finslip kvar nu!
 
Men det är såhär Poppan kommer att ridas nu inför t´"tävlingen".
 
MÅNDAG : uteritt med Sara och Lea, Mycket galopp
 
TISDAG : Trim på banan (vilket gick väldigt bra). Jag rider igenom henne + programmet och finslipar lite.
 
ONSDAG : vila
 
TORSDAG : jogga ut lite så att hon får rör på sig lite oh komma ut
 
FREDAG : hoppträning
 
LÖRDAG : Som jag kallar det "special-pass". Jag ska skritta ut en sväng och ta det ganska lungt. Men jag ska också rida igenom henne i skritten på banan + att rida igenom programmet och se till att det sitter!
 
SÖNDAG : TÄVLINGSDAGS !
 
Jag tänker att jag skulle kunna lägga upp ett inlägg om hur jag tävlingsörbereder. Alltså visa vad jag fixar i transporten osv. 
 
Ha det så bra, Kram