Kidz Of Karlshem

Redigerande av bilder
Hallå hallå hallå. Asså jag svär jag sjunger alltid det där. VARJE. GÅNG. Aja nej men idag ska vi prata om min senaste fascination. Min stavning är nog inte på topp just nu btw ifall ni undrar för det är bara lite sent men för er gör jag allt! Asså jag känner inte jag får nog med uppskattning här i livet. Kan inte fler människor bara ge mig mat! Det är seriöst allt jag kräver av framtida partner. GE MIG MAT!!!
 
Jahapp poängen finns här någon stans... Så jag har redigerat bilder. Fokuset denna gång var att lysa upp bilderna så att snön och motivet dvs hästarna verkligen stod ut. Det var jäkligt svårt med inställningarna för denna gång för asså well vi hade en vit bakgrund och typ bara svarta hästar. Förrutom Danny som nästan fick mig att gråta så glad blev jag att han var vit. Så jag använder mig av photoshop när jag redigerar och för att uppnå mitt "mål" denna gång ökade jag kontrasten mycket men har man mörka hästar så blir dem ju mörkar så det gäller att vara försiktig. Samtidigt jobbar jag också i olika lager så om jag vill behöver inte min redigering gälla över hela bilden. Jag "suddar" på delar av bilden. Jag jobar även med lyster och kurvor för att få bilden att se lite kallare ut samt få hästarna att "poppa" lite. 
 
Det andra jag göra som legit kan va den största pain in my ass i världen och det är att redigera bort staket, bebishår och spår i snön. Dock var dessa foton ovanligt enkla att fixa för nästan allt var vitt. så det var bara att rita lite hur som haver. Det var värre på höstbilderna när det var väldigt mycket färger, tog mig verkligen en evighet. Dock blev jag väldigt nöjd med denna omgång. Ni har ju alla sett bilderna vid det här laget (hoppas jag ). Det är så jag jobbar när jag redigerar. Om man jämför med höstbilderna var dessa enklare att redigera då färgerna var enklare även om det var svårt med kontrasterna. 
 
Denna redigering gick ut på att öka kontrasterna på rätt sätt och öka ljuset medan höstbilderna skulle framhäva bakgrunden med sina vackra färger och sånt. Med bilder man vill lyfta fram en specefik färg kan man färga hela bilden med en färg för att sedan "sudda" i det lagret. 
 
 
 
Jag hade tänkt lägga upp alla bilder här men  de var tydligen för stora :(
 
 
 
 
 
Visst syns skillnader? Tack och hej för mig hoppas detta var något informativt i guess. Bye pie!
Header
Hej hörni. Som ni säkert sätt har vi fått en ny header woop woop!!! Nej men det är basically det jag gjort nu i helgen så det är därför ni inte hört från mig plus jag har varit på gottland med min klass. Asså fråga inte ni är för oskyldiga för att höra alla historier därifrån. 
 
Aja men jag längtar verkligen till imorrn och jag får se min elvisp igen. Det ska bli väldigt mysigt faktiskt. Han är min lilla bebe och fy sjutton vad jag saknar honom när jag e borta (Tack till mandy och Sara som ridit honom). Men nu blir det hårdjobb i galopp har jag bestämmt bara för att jag verkligen vill jobba på galoppen så den sitter för fan vad den är svår. Heja heja Issa. Om ingen annan hejar på en måste man ju heja på sig själv eller hur?
 
Okej egentligen hade jag inte mer att säga än så men förvänta er många vinterbilder från alla framöver för som vanligt när vi fotar blir det jävligt mycket bilder. Så tack och hej leverpastej. Jag kan berätta senare hur jag redigerade bilderna.
 
 
Här e jag och vispen in all our unedited grace
Vi älskar snö!!
Dessa bilder är tagna av ingen mindre än min bestii Lea<3