Kidz Of Karlshem

Lov och förkylning
Hej hörni. Jag har inte så mycket historier att berätta då jag för tillfället är en bit från Karlshem i Schweiz. Jag tror min häst går läger men jag är inte helt säker, Aud tar hand om honom i alla fall så mycket vet jag haha kontrollfreaket inom mig skriker. Här i shcweiz är det ungefär 4 meter snö och 20 minusgrader. Jag överdriver inte ens! Problemet är att det var 2 veckor sen det snöade vilket innebär att offpisten suger och är isigare än isigast. Dock kommer Aud bli glad för hon var helt säker på att jag skulle dö i en lavin men när snön = is är lavinfaran= -5. Så ja det är skitkul att åka skidor men med en växande förkylning och varenda muskel i min kropp värkandes vill jag inget annat än att åka hem och dricka te i min egen säng. Min underbara kür för förkylning är nämligen tre liter te om dagen och mycket mycket mycket sömn. Dessutom måste dagen kureringen sker måste vara en dag man ändå inte tänkte vara i stallet. 
 
Aja men min plan för när jag kommer hem är galopparbete. För mig och Villis är galoppen det vi är sämst på. Framförallt vänstergaloppen. I högergaloppen är det bättre men jag har svårt att korta honom. Om han är trött hänger han sig även lätt i handen. Så min plan är mycket bommar med olika avstånd för att jobba olika längder och antal galoppsprång. Villis blir väldigt glad när jag plockar fram bommar så en stor del kommer också vara att hålla ihop galoppen hela vägen fram. Gud vad jag saknar min fluffis hörni. Trots att han basically äter upp mig varje gång kommer jag välja att tro att det är så han visar kärlek. 
 
Tyvärr har jag ju som sagt inga bra hiostorier nu. Men nu är det väll dags för vår hörni trots att det är kallt som in i helskotta kan inget hindra min vårkänsla. Jag vill ha sol och uteritter och mera sol! Sorry att detta inte var så mycket, jag ska nu återgå att tycka synd om mig själv i en säng fylld med kvalster som bara gör mig mer ynklig (jag är allergisk). Tack och hej leverpastej!
 
 
Hårddisken ligger faktiskt två meter bort och jag orkar inte resa mig hehe så ni får överleva med sandies pretty face. 
min ridnings utveckling
Halloj, om du känner för att läsa lite om hur jag rider och hur min rid utveckling sett ut under några månader så har du kommit helt rätt!!
 
Förut har jag ridit mycket med handen (enligt mig själv) och har ridit lite eller inte alls med sättet. Därimot har jag alltid ridit med benen på ett bra sätt men nu är det såå bra. Har fuskat lite med min yttertygel, tar helre stöd på inner samtidigt som jag stället hästen. Men det har jag jobbat extremt mycket med på mr. D för att han ska lära sig ta stöd på tygeln.
 
I och med att jag har ridit Danny som är super känslig i allt förutom just handen har jag lärt mig rida med sättet. Jag använder beckent för att få fram honom och sätter mig tungt med långa ben när jag ska samla honom. Har märkt stor skillnad i min ridning nu när jag ridit massa andra hästar.
 
Mitt högsta mål är att bara rida med sättet och benen och ha stilla hand. Det är så sjukt svårt men oj vad jag lärt mig mycket pga Danny. Han är så pass känslig så att minsta lilla du spänner dig eller tar lite för mycket i handen blir han spänd och stressad. Därför har jag varit "tvungen" att rida med sättet vilket är en stor fördel enligt mig.
 
Man märker så tydligt när jag bara länger benen hur han kortar upp sig, så häftig känsla!! Du som har läst fram hit, testa någon gång att länga benen, trampa ner hälen, räta på dig och bli tung i sadel och vips så kortar sig hästen!!
 
Det jag ville komma fram till i detta inägg är att jag pga Danny har börjat rida mycket med sättet, hahha lite flummig!!
ps. kolla snyggingen och min läromästare här nere;)
foto: Issa
Hur länge kommer det här med snö vara en grej??
Sorry Gud men vi har haft en omröstning här på jorden och bestämt att det är dags för vår. Snön kan försvinna och temperaturen får gärna stiga minst femton grader så get going!

Idag red jag ut i det fina vädret med the one and only Sara (dawn finer) haha hon heter det på min snapchat och jag kan inte hjälpa att alltid avsluta hennes namn så. Aja men vi red ut i alla fall och jobbade kondition för fulla muggar. Heja oss! Hästarna var duktiga och vi var bäst av alla (tyckte jag i alla fall). 

 På andra nyheter har jag fått en ny sadel. Den sitter jättebra och är faktiskt så skön att sitta i   Enda problemet är... den är brun... och inte bara brun utan lite ljusbrun typ Mandelfärgad. *gråter tyst i ett hörn*. Livet är inte lätt när man har svart utrustning. Men asså ska jag köpa bruna grejor? Känns onödigt att lägga ner så mycket pengar på saker när jag redan har så det räcker. Dessutom kommer det ändå inte vara färg för att sadeln är så ljus. Jag önskar att man bara kunde måla sadeln och göra den svart. (Vilket man i och för sig kan men det är tydligen dyrt enligt min pappa). Suck suck och mera suck. Vilka problem jag har va? Det som gör hela saken ännu surare är att vi prövade en jätteskön svart sadel innan som satt helt ok fram till jag satte mig och den la sig på manken. (RIP MIG) 

Jaja nu vet ni mina problem. Det e liksom lite tradition med mina blogginlägg. Alla andra kan ge er inspiriration om övningar och annat. Till Issa kommer man när man är trött, bitter och känner att man behöva relatera till någon annan trött, bitter och gammal. Jag är Legit en gammal tant och inte en sån där rar gammal tant som ger dig godis och stickar utan en sån där tant som går runt med en käpp och fäller ungdomar som stör mig och sen skäller på dem för att dem e i vägen. Yupp jag lär mig från min farmor. Asså jag tror jag kommer älska att vara vuxen. Om jag någonsin mot förmodan blir förälder kommer jag vara pinsamaste i historien plus när jag äntligen får bli pensionär kommer jag bli bittrare än bittrast.

Yupp nu vet ni det om mig. Man lär sig nåt nytt varje dag va? Bye bye

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite ranson bilder plus en på Aud från KGs begravning (och Nero).