Kidz Of Karlshem

Kul med sportlov
Hej hörni!
Jag har varit förkyld i flera veckor nu och idag på jobbet tog det stopp, så nu måste jag vila då jag får andnöd bara jag springer ner för trappor, och det är ju den minst ansträngande delen av mitt jobb.. Men om jag är sjuk nu ett par dagar har jag i alla fall tid för bloggen! Tyvärr har jag inte sådan lyx som de flesta av er, med sportlov.. Sportlovslägren är i full gång i stallet och Strauss ska nog gå med lite. Om min förkylning ger sig så har jag tänkt rida lite dressyr på Trissan då Maja den lyckosten är i USA, hon är så himla fin den hästen och det var längesedan vi dressyrade ihop! Om Strauss inte går läger så ska han också ridas! 
 
Jobbet hindrade mig från att åka till stallet i onsdags då jag slutade vid kvart i fem, men i lördags tog jag mig ut och var riktigt pepp på ordentligt trim! Tyvärr hade någon hundklubb bokat ridhuset nästan hela dagen så jag och Isabella på Betty tog en sväng ute istället. Det var superfint väder och vi red lite i skogen men mest på Länstavägen som har blivit riktigt ridvänlig efter alla ombyggnationer och så! Strauss kan bli lite pigg ute men i lördags var han supersnäll och lugn och njöt i fulla drag av den tidiga vårsolen och både han och Betty frustade en himla massa! 
 
Issa är fotoansvarig!
En ordentlig throwback..
.. Till första sommaren jag hade Mazurka, väldigt många spännande vinklar, till mitt försvar var jag inte speciellt gammal eller erfaren med kameran som jag precis "fått" at the time.. 
Bear in mind att dessa bilder är de "bästa" från min lilla photoshoot, de som var såpass bra att de fick hamna på Facebook.
Mina Karlshemsminnen - Del 1
Nu ni så har jag satt mig ner och börjat köra igång denna minnesgrej. Tänkte att jag publicerar ett inlägg varje måndag. Här har ni den första delen i alla fall!
 
När jag praoade på Karlshem för två år sedan skulle vi åka med en häst till veterinären. Datumet den här dagen råkade vara den första. Såklart så hade inte jag tänkt på det, utan gick glatt in till veterinären.
När veterinären kollat hästen och vi var klara sa han att han ville kolla hästens tänder. Tänderna behövde raspas men att de var alldeles för smutsiga för att vi skulle kunna göra det då. Jag stod där som ett frågetecken och undrade vad han pratade om. Veterinären försvann och kom tillbaka med en flaskborste och Bamsetandkräm. Han gav dem till mig och sa att jag behövde borsta hästens tänder tre gånger om dagen i två dagar. Sedan skulle vi komma tillbaka och raspa. Jag bara nickade och så åkte vi hem. I bilen frågade jag Aud om han skojade eller om man faktiskt borstar tänderna på hästar. Det var i alla fall inget jag hört talas om. Jodå sa Aud, det gör man. "Men du får göra det själv för jag har inte tid". Lite halvt vettskrämd så gjorde jag mig i alla fall beredd för att borsta hästens tänder. Aud ville dock vara med första gången så att jag skulle göra rätt. Fullt seriös smetade jag på tandkräm på flaskborsten. Men där stoppade Aud mig. Frustande av skratt berättade hon att det var ett aprilskämt. Lite snopen stod jag där men flaskborsten i ena handen och tandkrämen i andra.
 
Jag vill bara påpeka att om det inte varit veterinären som gav mig tandkrämen och flaskborsten så hade jag inte gått på det. Hade jag dessutom vetat att det var första april så hade jag inte heller gått på det! Bara så ni vet.