Kidz Of Karlshem

Terräng!!
 
 
 
Skutt, rätt ut i kaoset
Tjena mittbena! Förra veckan har jag och Villsan jobbat lite dressyr. Mycket öppna och slutna. I skritten börjar det sitta men i traven hamnar vi bara innanför spåret. Åhh när jag blir såhär vill jag bara drilla och drilla och drilla nonstop tills det sitter. Tyvärr behöver hästen vila, ridas ut på och tas hand om på andra sätt. Plus man kan inte direkt rida tre timmar dressyr i sträck. Jag vill bara att det ska funka. Vi får fortsätta drilla i sommar helt enkelt. Förhoppningsvis kan jag göra det i galopp tillslut. 
 
Trots mycket dressyr var det terräng på schemat i fredags. Sista lektionen för läsåret som signalerar en gång för alla att slutet är nära. Jag blir så sentimental denna tid på året. Det är nu allt förändras. Folk lämnar, folk tar stora livsbeslut. Alla säger att det är vid nyår som man förändras men vem fan vill göra stora ändringar mitt i vintern när allt är kallt och ruggit. Plus det är mitt i terminen. Nej lite på min vishet när jag säger; det är nu allt förändras. Människorna jag räknar som mina närmaste vänner kommer jag inte träffa på tre månader och det känns helt bisart. Förlåt förlåt förlåt som sagt är väldigt sentimental. Detta är bara en bråkdel. 
 
Så terrängen... Villis var som vanligt superfin. Haha. Nej men det var inget speciellt för honom. Han hoppade lite stort ibland men annars gick det väldigt bra. Det sista hindret vi hoppade var lite roligt. Det var den där rampen som känns svinhög när man står på marken. Han klarade det galant. Inga problem liksom. Jag är så stolt över min lilla bebis. Aud sa något jag tyckte var lite roligt. "Villis har liksom inget problem med hinder han tycker mest bara de är i vägen." Tyckte det var lite roligt för det passade in så bra. Jag älskar verkligen att hoppa terräng. Det är så mycket roligare än att hoppa vanliga hinder. Wehoo! När man rider utomhus kan man känna hästen jobba på ett helt annat sätt. Det känns som den verkligen får göra vad den var ämnad för. 
 
I söndags hoppade jag terräng igen på Espri. Det var helt annorlunda. Ett vingligt ungsto som knappt känt av en sadel på ett år. Det var intressant minst sagt men tillslut gick det jättebra. Vi hoppade banan och hon hoppade varje hinder utan tvekan. I slutet i alla fall... Vi lämnar det så tycker jag... Allt gick bra... 
 
Villis fick skrittas barbacka i söndags för fy sjutton vad varmt det var jag var helt död efter min tur på terrängbanan. Idag red vi dock dressyr. Men det var Saras sista dag i stalllet för terminen för hon och Bonnie åker på torsdag. Som avslutning bestämde vi oss för att bada. Det var väldigt mysigt och jag kommer sakna Sara väldigt mycket! Som jag sa... Folk börjar försvinna... Asså det kan hända att jag börjar gråta när jag måste åka till skåne. Hoppas ni där hemma får en fantastisk sommar vad som än händer. Bye pie.
 
 
 
 
BENJI
Halloj där!
 
Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så ska jag ha Benji i sommar och jag tänkte dels skriva om lite planer på hur jag ska planera mina veckor men också visa vad jag tänkt och behöver köpa tills dess.
 
Om jag börjar med att berätta om mina planer för hur jag ska planera allt så är det så att jag tänkt att jag ska rida honom ca 5 gånger i veckan. Eftersom att jag kommer stå på karlshem och ingen annan som hyr kommer stå där så kommer jag inte heller ha samma möjligheter att rida ut. Men jag ska i alla fall rida ut minst två gånger i veckan. En gång själv till länsta eller galoppbanan och en gång i veckan någon annanstans medan någon följer med mig gåendes med en hund eller liknande bara så att jag har någon med mig (då jag inte är tillräckligt gammal för att rida var jag vill själv).
Sedan de resterande tre dagarna så vill jag rida på banan, lära känna honom och hitta knapparna lite i lugn och ro. Jag ska ju troligtvis ha honom efter sommaren och då skulle det vara kul om jag var lite "inriden" på honom så att vi kan starta någon tävling som kommer upp innan det blir total vinter och is, brrr.
Hur och vad jag ska träna på är väl lite basic (alltså typ hela tiden, hehe) för att sedan kanske rida igenom lite olika program.
 
För att övergå till vad jag ska köpa (jippi) så är det mest praktika saker, elller tja det beror på vad man jämför med men ex ett nytt pannband (han har brunt träns) eftersom att hans är lite halvt trasigt eftersom att det är flitigt använt. Meen ja, här kommer en lista på vad jag ska köpa till sommaren. Sedan så är det ju täcken men mer till vindern men detta är en början haha.
 
- Pannband
- Bakbenskydd
- Grimma
- Tyglar
- Ludd till sadeljord 
 
Ja, det är det jag kommit på nu och det jag siktar på att köpa nu. Jag överväger dock om jag ska köpa ett PS- pannband eller inte. Det är ju svindyrt men de är otroligt snygga och jag kommer köpa det förr eller senare och om jag säljer det jag har nu (svart läder) så kan jag använde det plus lite till så kan jag köpa det? Aja, haha. Dt återsår att se!
 
Ha det så bra! Kram
 
Finafina Benji och Ingrid <3