Kidz Of Karlshem

Work Work Work
OMG har ni hört den låten eller asså jag orkar inte.Ja jag vet att den är jättegammal (ish) men jag kom och tänka på den nu och den är bara så irriterande asså man kan inte ens höra vad hon säger.
 
Whatever vi går vidare. Har ni saknat mig? Såklart ni har varför skulle man inte sakna mig liksom. Jag har inte bloggat på hela jullovet. Har ni ens överlevt?? Borde jag blogga i typ fyra dagar i sträck för att ni ska må bättre? Asså ni måste ju fått issaabstinens. Lagom med ego va issa? Haha okej nog med allt det där. 
Nu ska vi se här... På lovet har 99% av tiden varit i stallet med paus för julafton och nu nyårsafton. Jag har ridit Villis ganska mycket men han har vilat mer än jag hade tänkt mig vilket ger mig bara liiiiitttteee ångest. 
 
Innan jul red jag ut mycket. Asså jag skämtar inte på något sätt lyckades jag komma ut typ fyra dagar i rad. De var fantastiskt då jag inte kommit ut så mycket sen i somras. Det jobbiga va att efter ca fyra uteritter var det vila för Villis i två dagar på julafton och juldagen. När jag sedan skulle jobba dressyr kändes det lite stelt. Helt enkelt som jag inte jobbat på ett tag. Trots allt är han världens bästa som försöker trots mina knasiga hjälper.  
 
Två dagar efter julafton började det läger på karlshem. Gissa vem som skulle jobba? Jo den mest fantastiska ledaren gud någonsin skapat. Jo jag. Oavsett slutade lägret igår och då hade jag joobbat fyra dagar med fantastiska små lägerbarn. På det lägret var Audan snäll nog att låta mig rida med på lektionerna. Inte alla såklart men jag fick rida med på en hoppning och en dressyr. Jag vet att jag borde vara gladare över hoppningen men var jätteglad över att få en dressyrlektion då vår senaste dressyrlektion på måndagarna blev ändrad till markarbete. Asså den lektionen gick såååå bra!!! Hans skänkelvikningar börjar verkligen sitta nu och jag vill bara gråta varje gång det faktiskt går för asså det gick inte alls i början. Han är verkligen drömhästen.
 
Idag red jag med ett hackamore-bett som jag fick i julklapp. Det var helt fantastiskt och verkligen lärorikt men kan berätta mer om det senare när jag ridit med det ett par gånger. Ifall ni inte har märkt det gick det verkligen så bra idag att jag har kommit fram till att Villis är guds gåva i hästform. Åhhhhh han är verkligen min sagohäst. Bästabästabästa hästen. Det var allt för idag. Bye pie.   
Asså hittade denna bilden när jag letade efter lite bilder till iggan. Kan ni se min mördarblick eller? Red jag i jeans här?... Ser ut som det... 
åsikter del 1
Halloj!
Idag tänkte jag skriva lite om mitt Micklem! Men innan jag börjar vill jag bara säga att varför jag valde Micklem är för att jag har hört bra om det, och jag ville prova någonting nytt som verkade bra. Jag tycker alltså absolut inte att de andra nosgrimmorna är dåliga på något sätt, utan jag ville bara prova någonting nytt!
 
Hur upplever du det?
 
Jag har inget riktigt bra svar igentligen, eftersom att jag inte ridit Poppan många gånger med en engelsk nosgrimma (som är den vanligaste nosgrimman) eller någon annan slags nosgrimma. Men jag har aldrig upplevt att hon med micklemet har blivit tjafsig eller att hon har gett några tecken på att hon inte trivs. Men som sagt kan jag inte ge ett riktigt utförligt svar på grund av att jag nästan bara har ridit henne på Micklemet. I somras red jag henne ca 10 gånger när hon hade en engelsk nosgrimma, men då kände jag inte henne lika bra och därför är det svårt att jämföra.  Dock så har jag hört från andra som har ridit sina hästar på andra nosgrimmor, att de har upplevt att hästen är mer sammarbetsvillig, men det är ju såklart hur deras hästar är och alla funkar inte likadant.
 
Vad har Micklem för funktioner?
 
Detta träns är anpassat efter hur hästen ser ut inuti, och dess funktioner är exempelvis att nackstycket är mer anatomiskt format (det är format efter hästens öron så att hästen ska kunna röra öronen fritt utan att nackstycket tar emot.) Och att nosgrimman är formad så att den inte ska trycka på nerver, den sitter även i samma höjd som bettet, och denna funktion är att den på samma sätt som formen på nosgrimman, att det inte ska trycka på någon nerv eller att det ska störa hästen på något sätt. Dessutom så kan man (vilket jag tycker är både bra och roligt) rida bettlöst. Därför är det ju som två träns i ett om man ska säga så, och man kan variera. Jag som tycker att det är roligt att prova nya saker tyckte att detta var en rolig funktion. Och både jag och Poppan tycker om det mycket! (Det finns även fler funktioner på detta träns, men det kan ni om ni vill söka på så kommer det upp en bra film som förklarar.)
 
Varför valde du Micklem?
 
Jag valde detta träns mest på grund av att jag ville testa något nytt. Jag har hört bra om det, och jag tycket dessutom att sånna här saker är otroligt intressant dessutom. Och därför så kollade jag upp olika slags träns, och jag hittade mycket olika alternativ. Men mycket här i hästvärlden är ju som alla vet väldigt dyrt, och man får prioritera lite. Därför valde jag detta, det rycktades om att det var bra, och att många var nöjda med det. Och det kostade en slant, men inte alls som en del träns kan kosta. Så alltså ville jag testa något nytt, och jag sparade ihop pengarna och köpte det.
Sedan finns det såklart träns som kostar mindre, och som också är väldigt bra! Jag tycker att det är roligt att hästvärlden har intesserat sig mer för träns och utvecklat konstruktionerna på tränsen också! Men som sagt så är inget träns dåligt!
 
Detta är då alltså tränset (Micklem) -
 
 
 
 Och såhär kan det se ut om man har det bettlöst, man kan ha olika. (Sorry för oskarp bild!!) -
 
 
 
 
 
UPP ELLER NER
Nu har det gått några månader på året och kör nu en uppdate för hur allting går!! 
 
Jag har inte ridit ett ordentligt pass på Betty på ett tag. Jag har mest ridit ut och bara haft kul utomhus. Det har gått bra ute och hon har skött sig fint!  Det senaste dressyr passet på Betty gick inte så bra. Hon blir alldeles för lång i galoppen och ställer inte riktigt som jag vill. Det känns sådär eftersom dressyren gick så bra förut och nu går det inte så bra. Hoppningen går sådär också, har dock inte hoppat på flera veckor. Saknar att jobba på hoppningen! Men det jag minns från förra hoppasset var att det inte gick bra. Vi fick inte något flyt och jag hamna väldigt mycket framåtlutad... Nej, just nu går det sådär för oss men längtar så mycket till alla lektioner börjar igen så vi kan trimma! Men på lovet tycker jag att man ska ta chansen och rida ut mycket så därför har det inte blivit så mycket dressyr och ordentliga pass!!
 
Vet inte om jag berättat det men det är ju så att jag, Sara, Lea och Jossan ska på jullovsläger i januari!!! Så kul!!! Hoppas på att rida någon lektion på Betty och trimma men skulle även vilja testa någon annan! Skulle väldigt gärna vilja rida någon lektion för aud på Bonnie, så att hon kan säga vad jag ska jobba på! Sen skulle jag vilja testa hoppa lilla Pegasus men han är halt nu så det är väldigt tråktigt.. om man får låna lilla Poppan skulle det vara spännande och även Bronco i hoppningen!!! Det var typ alla men skulle vilja testa dem iallafall!! Ska bli riktigt kul!!!!
 
Nu kommer vi till VECKOPLANERINGEN
 
TORSDAG: Tänker iventulet rida ut till länsta eller berga med Bonnie eller ta ett ordentligt dressyrpass och fokusera på hennes högersida och högerställningen vilket är lite svårt tycker Bonnie! Hon tar gärna tag i högertygeln och stället vänster! Sen är det ju jullov så man kanske ska passa på att rida ut!!
 
FREDAG: på fredag ska jag och Betty ut i förhoppningsvis snön och galoppera!! Mysigt mysigt, måste ju passa på även om vi skulle behöva trimma
 
LÖRDAG: på lördag ska jag iventuellt ta ett enkelt dressyrpass, kommer typ bara öva på ställningen och därför göra mycket bågar och så!! Om det blir så att jag kommer till stallet ett tag!!