Kidz Of Karlshem

Tips från cochen ;)
Ja, ni ser ju rubriken. Jag ska ge er lite tips på vad jag brukar göra. Det är nämligen så att jag har delmål för varje månad. Det är väldigt smart för att variera träningen och ha en plan. 

Jag har haft olika mål som tex konditionsträning eller mycket uteritter eller hårdtrimma eller öva mycket skolor. Det finns massa saker man kan ha som mål. 

Det är väldigt smart faktiskt !! Sen kan man ha delmål varje vecka, typ som att man övar skänkelvikning ena veckan och tre spår nästa vecka om man vill ha en skolor månad. 

Just nu har jag haft väldigt tuff period där jag övar mycket grunder. Jag är extra noga med halvhalter, Dannys position, min position och formen till exempel. Detta gör att man jobbar med en sak i taget istället för att öva på olika saker varje dag. Det går kanske dåligt den dagen och sen går man vidare med en annan sak nästa dag. Istället kan man verkligen öva på en sak tills den sitter i en månad. 

Nästa månad ska jag njuta av våren och köra mycket uteritter och kondition då. Även mycket bommar och backträning. Ska bli tufft men kul med härligt väder!!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lea is the fotograf!!!!!!!
Våren var här... I några timmar
wassup homies! Ja nu är det ju vinter igen men i söndags jäklar va jag njöt. Jag gick runt i min t-shirt medan jag och Amanda gjorde ett jäkla ryck och städade hela stallet. Vi mockade hagar, vaktade Kimpan (vår hovslagare som nu kommit ur sitt vinteride) och krattade hela jäkla stallplan plus fixade intaget på eftermiddagen. Vi orkade inte mocka alla hagar för asså det tog typ tre timmar för två hagar så ja... Håll i åtanke att vi gjorde lite annat under tiden. Nej men det kändes som en väldigt mysig dag. Det var så himla längesen man var i stallet och kunde njuta av att faktikst bara vara.Det är så jobbigt att vara i stallet på vintern. Det är kallt, mörkt och så himla mycket folk i ridhuset. Men allt eftersom våren kommer och man kan rida på utebanan blir det väldigt mycket trevligare. 
 
Utöver min d-vitamin höga själ vet jag inte riktigt vad mer jag kan prata om. Jo jag ska jobba på påsklovet. Kommer vara där alla läger så om det är något ni undrar över så kan ni alltid komma till mig. Under tiden ska jag också ta hand om min häst. Asså hallå i måndags när jag red var han så himla himla fin. Han var svinpigg i början och jäklar vilket steg han får då men allt eftersom jag jobbade honom taggade han ner lite. Vi jobbade inte jättehårt utan det var mest en genomridning inför igår då vi jobbade lite hårdare för att rida ut idag (om det finns några vägar att rida på). Vi får ingen hopplektion på fredag för lägerna har börjat vid det laget vilket är lite sad menmen vi för överleva  på något vänster. Kanske drar en liten uteritt som plåster på såren...
 
 Jag har en bra vecka hittils ch jag hoppas verkligen det håller i sig. Det får gärna bli lite varmare men så länge solen lyser kan jag egentligen inte klaga. 
 
Det fick bli ett kort inlägg men det behövde uppdateras. Det kommer nog vara lite dåligt med uppdatering här nu ett tag till. Vi har alla väldigt mycket att göra i både skolan och i stallet. Så snälla, ha tålamod så ska vi försöka bättra oss. 
 
 
Ute på tur i solen

Hej hopp! Idag red jag Bekka på utebanan (!!!) vilket gick super bra och det var super härligt. Hon var väldigt lyhörd idag när vi övade skänkelvikning. Väldigt rolig tjej!!

Sen så skrittade jag ut Danny i kanske 30 min i solen. Han har blivit så mycket mer social och framåt i handeringen vilket är kul. Han har tidigare varit LIVRÄDD för människor men nu har han verkligen fått förtroende men han är lite försiktig fortfarande. Han har blivit bytligt bättre i alla fall!! 

Denna vecka ska vi i alla fall rida ut mycket, för nästa vecka är jag i Åre och då ska Sara och Jossan ta hand om Danny. Och eftersom han är speciell och man måste känna honom och han kan vara väldigt stark ute, känns det bättre att de håller sig till dressyr. Inte för att dem inte klarar av honom ute, för det vet jag att de absolut skulle, men jag vill att dem ska lära känna honom bättre först.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null)
BILDBOMB PÅ EN SNYGG KAMEL!!!!