Kidz Of Karlshem

Lite tankar innan läger 4
Hej!
 
Nu är det ju läger 3 som nyss har börjat och kommer förtsätta i 8 dagar framöver, lägret efter det, läger 4 ska jag på vilket ska bli väldigt kul. Då ska jag ha Benji delvis och förhoppningsvis ha någon annan häst också då det inte riktigt är bestämt om jag ska ha någon annan också men det skulle i alla fall vara väldigt kul tycker jag.
 
Men i alla fall så bör jag ju planera denna vecka väl eftersom att Benji sedan ska gå hårt i 7 dagar, men jag är inte helt överens med mig själv om hur jag ska lyckas med att skapa de bästa förutsättningarna för Benji till dess, så att han har så mycket eneergi som möjlig som är långvarig eller vad man ska säga. Alltså inte den sortens energi som finns i två pass och sedan dör ut för att han inte är van vid att gå så mycket eller något liknande, jag vet inte helt alltså!
 
Men jag tänker ändå att jag ska rida ut mycket så att han får röra på sig ordentligt men fortfarande bevara energi både fysiskt och psykist då det är mer psykiskt frestande att rida på banan eftersom att de måste balansera upp sig själva mer och jag som ryttare sätter äve mer krav på honom då. Så jag tänker mig uteritter, och eftersom att lägret börjar på söndag så är det ju ganska exakt en vecka till dess som jag måste planera upp. Men nu har han vilat i två dagar så jag tänker mig att jag rider typ 5-6 gånger men nästan alla är väldigt lätta pass ute typ. Kanke såhär :
 
SÖNDAG : BANAN, jag tänker att jag kan rida på banan för att känna lite på honom och bara rida igenom honom då jag inte ridit på banan på ca 5 dagar.
MÅNDAG : UTERITT, eftersom att gårdagens pass kommer vara banan så kan man "lätta lite på trycket", haha.
TISDAG : UTERITT, har inte så mycket att säga mer än att det är kul att rida ut!
ONSDAG : VILA, tänker att han förtjänar en paus här.
TORSDAG : BANAN, rida igenom honom samt kanske skutta lite = bommar typ
FREDAG : UTERITT, innan det börjar!
LÖRDAG : VILA, så att han är på topp sedan!
SÖNDAG : LÄGER 4 2017!
 
Jag tror ändå att detta funkar bra! Jag kan uppdatera er om hur det går och bomba med lite bilder, hehe.
 
Ha det så bra! kram
(Här på sista bilden kan ni ignorera min min och låtsas som att ni aldrig sett den, hehe. Men Benji var fin) Även denna bild är tagen av Lea!
Benji, Benji och lite mer Benji
Hejhej hallå!
 
Nu har det ju gått ett tag sen jag fick Benji, eller ja. Två veckor och på de två veckorna tycker jag ändå att vi har lärt känna varandra lite mer. I hoppningen börjar jag få in en lite bättre känsla för avståndet, och i derssyren har jag insett hur sjukt mycket man måste jobba med benen! Haha. Ja, vi har helt enklet en del att träna på men det ska bli kul!
Denna vecka har bestått av lite dressyr och uteritter med fotografering. Jag håller nämligen på att träna upp hans kondition, det och muskler är lite min inriktning denna sommar för att det ska gå så bra som möjligt för oss i höst. Så därför arbetar jag mycket i dressyren med att formen verkligen ska komma bakifrån (rumpmuskler) och konditionen jobbar jag på genom att rida ut mycket så att han får röra på sig nästan varje dag ganska ordentligt.  Genom uteritterna byggs ju även rumpmuskler eftersom att han behöver klättra mycket och det blir dessutom mycket skritt hit och dit som stärker honom!
 
Ja, det är väl mitt fokus just nu och att jag överlag ska lära känna honom bättre och få en känsla för hur jag ska rida honom.
 
Framöver så händer väl det heller inget speciellt förutom att jag är inne och kikar var och varannan dag på vad det finns för tävlingar i höst som jag är sugen att åka på! Jag kollar även in om det finns några bra träningar här på ekerö som jag och Banji kanske ska åka på och lite så, ja. Jag återkommer med mer information om hur det går med allting!
 
Kram
 
Alla bilder är tagna av världens bästa Lea! (Dock är detta en ny kamera som hon inte är van vid att fota med vilket gjorde att det inte var de bästa förutsättningarna för henne att ta skarpa bilder!)
Skogsmullen i skåne
Tjollahej tjollahop! Nu har jag korsat hela världen och tagit mig ner till skåne. Vi har utforskat området stallet och can we all just take a moment och uppskatta att vi har en spolspilta. Jag gillar verkligen stallet det enda läskiga är att mitt stall är till för sommargäster som vi kallas och sen är det en tjej som tar upp halva stallet med sina åtta hästar. Asså denna människa tävlar har tävlat SM och EM och alla andra M som går (överdrivning kan ha förekommit). Asså VA?! Hjälp mig. Jag vill tillbaka till karlshem där ingen dömer min ridning :( Det roliga är dock att hon är tränare så förhoppningsvis kan jag försöka träna något för henne. 
 
Igår var första ridturen och vad gör inte skogsmullen om inte kör på en uteritt. Jag försökte hitta någonstan där jag kunde galoppera. För det första hittade jag två stora kohagar varav den ena hade kor i sig och jag e rätt säker att Villis trodde de var hästar för han tittade jättemycket på dem gnäggade och ville väldigt gärna hälsa. Oavsett hittade jag ett litet bostadsområde där jag typ red runt. Första varvet red jag nästan vilse haha men jag travade nästan hela varvet runt så när jag tillslut hittade tillbaka till min utgångspunkt var Villis ganska svettig. Så jag tog bara två galopper. Inte två varv utan jag tog en liten raksträcka och körde på. Svårt att säga om Vllis var pigg och glad eller spänd då han tog i som ända in i helskotta. Jag svär, vi kunde racea med bilarna. Kanske inte... Det var skönt att få utforska lite. Jag ska försöka hitta något bättre. En tjej i stallet sa att de typ inte hade några bra vägar men asså det är landet det borde ju trotsa fysikens lagar om Skåne av alla ställen inte hade bra vägar.
 
Idag har vi drillat dressyr. I början var han väldigt spänd och när jag försökte jobba lite skänkelvikning gick det bara skit. Jag gjorde det bara några gånger men i slutet skötte han sig helt ok. I alla fall bestämde jag mig för att överge detta och fokusera på övergångar. Återgå till grunderna så att säga. Jag jobbade desutom lite småvolter i galopp. Det var fattningar från skritt och fattningar på medellinjen. Asså i slutet var han så duktig! Jag var faktiskt väldigt nöjd med honom. Han slappnade av och började tugga på bettet. Åhh imorgon blir det mer dressyr och då jäklar ska vi jobba skänkelvikning plus lite galopparbete hehe...Nu är jag äntligen taggad på lite dressyrarbete igen. Jag har fortfarande inte riktigt kommit igång sedan lägret då jag bara hade några få dagar innan jag åkte ner hit och då fick han en liten paus igen. 
 
Mina uppdateringar här kommer kanske ganska sporadiska. Om jag minns rätt är det i vanlig ordning för sommaren. Då jag inte kommer rida på karlshem i sommar kan jag endast prata om mig och min häst och mig och mig. Haha nej men kan nog hålla mig till berömda dressyrryttare och äventyr bland Villis själsfränder a.k.a kossor. Bye Pie
 
Kan knappt fatta att detta var senaste gången jag hoppade!