Kidz Of Karlshem

utveckligs- möjligheter!!
Hej på er!
Idag ska jag prata om mina och Dannys utvecklingsmöjligheter.
 
Det första är att kunna rida honom i en korrekt fom. Han har nämligen en tendens att lägga sig bakom hand och det måste jag jobba på. Höja handen och rida på framåt och försöka länga halsen. Jag måste liksom få honom mer på bakbenen och få tryck bakifrån. Då blir det nog super bra.
 
Nästa sak är att kunna reglera galoppen lite mera. Främst att kunna lägga honom på bakbenen och få tryck bakifrån så han kommer kunna sammla sig bättre. Det är såå kul att jobba på att försöka sammla en häst så det är bara roligt!
 
Nästa sak är att kunna behålla en bra form i galoppfattningarna och att han inte ska komma in i en lång form utan han ska kunna korta sig direkt.
 
Sen måste jag öva på min sits. Långa ben, bra hälar, bra bålstabilitet, bra händer och helt enkelt hitta stabilitet i min sits och främst höja handen vilket leder till bättre form.
 
I hoppningen vill jag ha bra huvudläge för han lägger sig gärna i handel mellan hindrerna och får för lågt huvud. Jag måste bära upp honom mera. Så jag måste jobba mera på det mellan hindrerna.
 
Sen måste vi öva på att hoppa upp oss bättre och i och med det inte ta så mycket bommar med oss. Hn lägger sig gärna i handen och hoppar "igenom" hindert istället.
 
Jag måste öva på att hitta lite bättre balans i min ridning. Måste hitta en upprät sits med bra balans, kommer gärna för lågt i min sits och "lägger mig på halsen, typ".
(null)

Mys i blåsten
(null)

(null)

(null)

(null)

Idag fotade vi lite och var ute på en mysig promenad. Dock så tror jag att vinden är på riktigt dåligt humör just nu då det blåste som bara den och var så otroligt kallt. Fingrarna domnade.. Jag skötte även om honom noga och gav honom mycket godis (Benji var väldigt, väldigt nöjd.) Detta är då även bilder på hans klippning som jag lovat ska komma i ca 2 v nu.. men här är de iallafall. Jag blev nöjd, han svettas inte alls nu vilket är otroligt skönt. Han var även väldigt väldigt snäll att klippa vilket verkligen var så himla skönt! 
Bästa Benjamin <3
Uterittsvecka
HÖSTLOV!!!
Det är bara för skönt, allt är bara underbart!!
Danny ska i alla fall ridas ut varje dag inprincipt och få liten "vintervila" typ. Ska vila en vecka närmare jul också men nu tar vi en lugn vecka för att sen trimma mycket inför våren. Då vill jag komma ut lite på pay and jumps ! Roligt roligt, nej men är verkligen så tacksam att få ha denna häst som min!! Han är sååå underbar!!
Cred till Jossan för bilderna :)