Kidz Of Karlshem

Ridäger
Hej!
Jag har jobbat läger sen i söndags, åkte nästan direkt från flygplatsen haha, liten snabbdusch och packning hann jag med! Har haft ridlektioner och jobbat i stallet och det har varit superkul även om jag är lite trött nu! Igår åkte barnen hem och nästa gäng kom, så jag sov över en natt till för att hålla Ingrid sällskap.
 
Hann rida Vickan i måndags, det blev ett ganska lätt joggpass, vi övade lite ökningar och den sista vi gjorde blev så himla bra att vi avslutade där! Hon tappar lätt bakbenen i ökningar och länger endast fram, men nu längde hon bak och fram och schwunget i steget förändrades verkligen så det var superkul! Nä detta har verkligen varit lärorika dagar. Imorgon åker jag, Ingrid och Aud till Täby för att mäta Vickan och Benji. Benji är säkerligen ponny men Vickan är lite oklar, det är dessutom första gången hon mäts så det ska bli spännande! Jag ska försöka hinna rida Vickan på morgonen innan vi åker och sen rider jag Mazurka när vi kommit hem. Mysmys!
 
 
 
Pownie-time
Idag blir det ponny-time. Det blir lite trim i ridhuset och en massa borstande. Kameran får följa med, och jag ska försöka fånga några fina ögonblick på Benji. Han är ju helt bedårande. Såklart inte lika söt/fin/bäst som Thio, men han skulle kunna komma på en andraplats.
Imorgon blir det ingen ridning då Thio ska gå läger. Snyft. Men jag rider i och för sig Thio de andra 200 dagarna om året, så det gör inte så mycket. Tänkte dock hänga i stallet då jag har total stallabstinens efter att ha varit sjuk. Faktum är att jag ska ta och pallra mig dit redan nu! Så vi ses senare :)
Farbror Thio och lilla Benji. Hahaha jag dör så söta!
Sportlovvvvv
Uppdatering är ju lite seg för tillfället men både Sandra och Ella är bortresta och vi andra är i stallet hehe men men! Vi försöker så gott vi kan!
 
Dessa dagar har varit fullspäckade och sen i torsdags har jag ridit minst två hästar om dagen, både lördag och söndag red jag tre haha så jag är lite trött.
 
Benji har jag trimmat en del. Vårt fokus just nu är galoppombyten. Det är ganska nytt för mig att lära en häst galoppombyten. Vi påbörjade arbetet på Tiara men hon lärde sig efter typ två gånger att byta. Hon var så himla känslig så om du flyttade vikten en aning så vips bytte hon. Benji är annorlunda och svårare att byta på tycker jag. Han gillar ju att skjuta in bogarna och det är just det jag måste få koll på för att han ska byta rent och inte korsgalopp. Och sen ska han inte byta som en hopphäst med först fram och sen bak utan att han ska byta rent.
 
Har fått testa på en äldre och erfaren häst för att förstå lite hur jag ska få till det. Så nu börjar vi att byta över en bom, sen kommer jag byta precis bredvid bommen alltså inte över bommen och tillslut tar man bort bommen helt. Jajamensan vad vi ska trimma!
 
Dessutom kommer Benji inte gå på läger tror jag, kanske ett pass så vi har hela veckan på att trimma!!!
 
De tre andra hästar jag har ridit får dessvärre inte vara med på bloggen än :)
 
Nu ska jag byta om och åka till brommaplan där Aud hämtar upp oss för vi ska till Solvalla idag!
Sen ska en häst ridas och kanske Benji vi får se. Han har gått fyra dagar i rad så han kanske ska vila. Dock så har han världens energi just nu och jag måste galoppera av honom varje pass haha han tycker inte om när det blåser...
 
När vi tränade med Tiara på byten! Dock så rider jag endast med en bom på marken som den sista bilden.