Kidz Of Karlshem

MÄRK
Här var det ganska tomt. Dagarna flyger förbi. Det börjar dra ihop sig inför sommaren och det märks. Hästar dyker upp lite här och var, vissa åker. Allt som allt, det är fullt ös medvetslös i stallet.
 
Igår var jag och Benji och tävlad på MÄRK (Ekerö Ridskola). Vi startade två klasser, LC och LB.
 
LC: 0 + 0 fel
 
Alltså Benji var sååååå seeeg. Tror att han var väldigt spänd för det kändes som att jag red med handbromsen i. Drev som en galning men han kom ändå inte igång riktigt. Blev väldigt stressad inne på framhoppningen för jag hittade inget bra tempo. Och då blev Benji ännu mer spänd. Min känsla efter min ritt var ganska dåligt, men nu när jag har kollat på filmerna så såg det inte lika dåligt som det kändes. Benji är inte en het häst, men han är frammåt och brukar ändå suga tag i hinderna och vara väldigt känslig för mina hjälper vilket jag tyckte inte han var i LC:n. Men vi var nolla och i efterhand är jag helt okej nöjd med banan. Synd att han ska vara så spänd för då hoppar han sämre och blir försiktig. La in ett extra galoppsprång i alla distanser till exempel. Men jag är nöjd att han hoppade allt trots att det gick lite långsamt hehe.
 
LB: ute
 
Nu kom Benji igång. Hoppade sjukt bra inne på framhoppningen och var lydig och framme för mina hjälper. Såhär brukar han kännas. Han hoppade mjukt och tog i och nääe, han kändes magiskt inne på framridningen! Vi hoppade hinder 1-4 innan första stoppet som var på muren. Ett onödigt stopp, vet inte riktigt varför han inte hoppade men men. Tog om muren och då hoppade han. Hoppade 6 och sen stannade vi ut oss på kombinationen som var hinder 7a och b. Han hoppade verkligen SÅ bra och jag hade världens bästa känsla. Det var lite väntat att han skulle stanna på kombinationen. Vi har aldrig hoppat det på tävling innan. Men men, jag är väldigt nöjd med ritten i övrigt. Han kändes SÅÅ fin och jesus vilken marginal vi hade på alla hinder. Höjden kändes inte som något problem utan mest att han tyckte att kombinationen var lite svår och han visste inte riktigt vad han skulle göra. Men annars är jag verkligen super nöjd.
 
Precis efter jag hade ridit vart jag ganska besviken för jag förstog inte riktigt varför han stannade, men har kollat igenom filmerna med Aud och analyserat dom. Nu ska vi skaffa oss lite mer rutin så blir det nog bra. Stannade ut mig på min första LC också och nu hoppar vi det som ingenting. Han är bara 7 år och allt är nytt för honom. Jag kan inte jämföra oss med hästar som är dubbelt så gamla. 
 
Grejjen är att jag blir ganska chockat och förvånad när han stannar på tävling (inte för att han brukar göra det men dom få gångerna han har gjort det) för att han brukar ALDRIG stanna hemma. Tror att han har stannat 1 gång med mig på hemmaplan på två år och jag hopptränar varje vecka. Men jag vet att med träning och rutin kommer han hoppa sen så det är inget att hänga upp sig på. Jag har så mycket att lära mig och det har han med och det är kul att utvecklas och bli bättre tillsammans :)
 
Stort tack till Ella, Felicia och Leo som ställde upp som hästskötare! Ni är guld som vanligt. Love u <333
 
Fler bilder kommer!
stressy
Sedan senast har det endast blivit ett ridpass till. Från att ha ridit typ 6 dagar i veckan rider jag typ 3 nu haha. Nejmen är glad att jag ens får rida överhuvudtaget! Det är en annan  tjej som rider Cindy 2 dagar i veckan plus att hon går en del provridningar så därav har det inte blivit så mycket på senaste. 
 
Red i vilket fall ut i måndags tillsammans med Isabella. Till en början så kändes hon rätt så stressad, tror de kan bero lite på myggen också då hon reagerar rätt så mycket på myggbett och liknande så hon tycker väl helt enkelt inte om dom. Efter trav och en galopp så var hon sjukt svettig, lite dålig kondis men även att hon var uppe i högvarv hela tiden. Det gick bättre efter någon till galopp iallafall och när jag travade sista gången så var hon relativt lugn!
 
Tycker det är lite svårt när hon blir så där, man vill ju obvisly få henne lugn men det är ibland lättare sagt en gjort. Blir lätt att man håller lite för mycket kanske men om man inte håller så går det 180 och det känns inte så bra de heller. Hon är ju rätt så känslig, men när hon blir sådär spänd känns det lite som om hon kopplar bort. Imorgon är det dags för dressyrträning vilket är tagg, senast jag red dressyr var förra onsdagen men då gick det åt helvete, men förhoppningsvis går det bättre imorgon. Det brukar det göra när man har någon som ger tips och övningar att göra. 

Lite bilder från senaste tiden:
Cindy när vi premierade på galoppbanan för typ tre veckor sen! 

Silver och Dixter när de gick på gällsta ö

Från vår övernattning i helgen


Glada heeestar
 

 
Sista dressyrlektionen för terminen
Gårdagens lektion var den sista dressyrlektionen för mig och Trissan. Det här är sista veckan för det här året faktiskt, men på måndag nästa vecka ska vi hoppa terräng som avslutning. Väldigt deppigt att det redan är slut, speciellt eftersom jag troligtvis inte kommer stanna kvar under hösten. 

På lektionen igår red vi för Rebecka. Vi började med att alla fick ett varsitt hörn i ridhuset, där vi skulle lägga en volt, sen när vi kom ut på spåret skulle vi rida en sluta ungefär halva långsidan, bromsa upp och ur slutan få till en bakdelsvändning ett halvt varv tillbaka på spåret igen. Det var svårt, speciellt i vänster varv, men några gånger fick vi till det. Sedan travade vi serpentinbågar med volter i varje båge. Det blir lätt lite vingligt och hastigt i serpentingbågar om vi har för högt tempo, så fick göra mycket halvhalter och det gick rätt så bra för det mesta. 

Efter travarbetet var det dags för galopparbete, vilket bestod av att vi i varje hörn skulle korta galoppen och rida in på en 10 meters volt, och sedan öka tempot på långsidan. Det var en väldigt svår övning, speciellt i början innan jag hittade tekniken för att vända in på en sån liten volt, men efter ett tag gick det rätt så bra! Vi avslutade med att ena delen av ridhuset var en travvolt och andra delen var en galoppvolt, så skulle vi fatta galopp vid B och bryta av till trav vid E och sen tvärt om när vi bytte varv, och efter det travade vi av hästarna i en lägre form. Överlag gick lektionen väldigt bra, det är fortfarande övergångar från ett moment till ett annat som jag och Trissan behöver jobba vidare på, för då tappar hon lätt formen. Har torsdag kvar till att träna vidare, men helst skulle jag rida ut. Brukar inte vara någon där på torsdagar som vill rida ut dock eftersom de flesta rider lektion så vi får se hur det blir. 


Bilderna har inget med inlägget att göra, men en del ovisade bilder från pay & jumpen