Kidz Of Karlshem

MÄRK
Här var det ganska tomt. Dagarna flyger förbi. Det börjar dra ihop sig inför sommaren och det märks. Hästar dyker upp lite här och var, vissa åker. Allt som allt, det är fullt ös medvetslös i stallet.
 
Igår var jag och Benji och tävlad på MÄRK (Ekerö Ridskola). Vi startade två klasser, LC och LB.
 
LC: 0 + 0 fel
 
Alltså Benji var sååååå seeeg. Tror att han var väldigt spänd för det kändes som att jag red med handbromsen i. Drev som en galning men han kom ändå inte igång riktigt. Blev väldigt stressad inne på framhoppningen för jag hittade inget bra tempo. Och då blev Benji ännu mer spänd. Min känsla efter min ritt var ganska dåligt, men nu när jag har kollat på filmerna så såg det inte lika dåligt som det kändes. Benji är inte en het häst, men han är frammåt och brukar ändå suga tag i hinderna och vara väldigt känslig för mina hjälper vilket jag tyckte inte han var i LC:n. Men vi var nolla och i efterhand är jag helt okej nöjd med banan. Synd att han ska vara så spänd för då hoppar han sämre och blir försiktig. La in ett extra galoppsprång i alla distanser till exempel. Men jag är nöjd att han hoppade allt trots att det gick lite långsamt hehe.
 
LB: ute
 
Nu kom Benji igång. Hoppade sjukt bra inne på framhoppningen och var lydig och framme för mina hjälper. Såhär brukar han kännas. Han hoppade mjukt och tog i och nääe, han kändes magiskt inne på framridningen! Vi hoppade hinder 1-4 innan första stoppet som var på muren. Ett onödigt stopp, vet inte riktigt varför han inte hoppade men men. Tog om muren och då hoppade han. Hoppade 6 och sen stannade vi ut oss på kombinationen som var hinder 7a och b. Han hoppade verkligen SÅ bra och jag hade världens bästa känsla. Det var lite väntat att han skulle stanna på kombinationen. Vi har aldrig hoppat det på tävling innan. Men men, jag är väldigt nöjd med ritten i övrigt. Han kändes SÅÅ fin och jesus vilken marginal vi hade på alla hinder. Höjden kändes inte som något problem utan mest att han tyckte att kombinationen var lite svår och han visste inte riktigt vad han skulle göra. Men annars är jag verkligen super nöjd.
 
Precis efter jag hade ridit vart jag ganska besviken för jag förstog inte riktigt varför han stannade, men har kollat igenom filmerna med Aud och analyserat dom. Nu ska vi skaffa oss lite mer rutin så blir det nog bra. Stannade ut mig på min första LC också och nu hoppar vi det som ingenting. Han är bara 7 år och allt är nytt för honom. Jag kan inte jämföra oss med hästar som är dubbelt så gamla. 
 
Grejjen är att jag blir ganska chockat och förvånad när han stannar på tävling (inte för att han brukar göra det men dom få gångerna han har gjort det) för att han brukar ALDRIG stanna hemma. Tror att han har stannat 1 gång med mig på hemmaplan på två år och jag hopptränar varje vecka. Men jag vet att med träning och rutin kommer han hoppa sen så det är inget att hänga upp sig på. Jag har så mycket att lära mig och det har han med och det är kul att utvecklas och bli bättre tillsammans :)
 
Stort tack till Ella, Felicia och Leo som ställde upp som hästskötare! Ni är guld som vanligt. Love u <333
 
Fler bilder kommer!