Kidz Of Karlshem

Prao och b-ponnyer
Denna och nästa vecka praoar jag på karlshem vilket är super kul!!!! Jag har idag fått rida den nya B- ponnyn mr. Grey. Valack på 9 år med mycket motor. Har faktiskt ridit den andra B-ponnyn Fancy också, vilken pärla!! Hon är 11 eller 12 år gammal och fux, hur snäll som helst!! Men hon har redan åkt till sin nya hyresvärd fram till sommaren. Jag ska nog rida mr.grey hela veckan tror jag, vilket är super kul!! TB till B- ponny tiden med alla fina ponnyer som typ Sunshine eller Amigo<3 ÄLSKAR B-PONNYER!!!

Jag har även kört den gigantiska traktorn i hagarna för att fixa till gräset!!! Hur coolt egentligen, värdens bästa förare vetni! Sen har jag påbörjat min sortering och rensning av oranga (extra sadelkammare). All tid jag får över dessa veckor ska jag spendera i oranga!! Det ska bli såå j*kla snygg ska jag säga, storstädning delux!!!

Den vita är Mr. Grey och fuxen är Fancy!
(null)

(null)

(null)

(null)


Pay and jump
Idag var jag ute med Danny på en pay and jump på Södertälje. Vi fick ett ner i första 80 rundan och var felfria i andra. Båda rundorna var klockrena, såå bra!! Galet nöjd!

Han var stark men fortfarande med mig hela tiden. Rivningen kom pga att jag inte red fram på en distans så han tog ett litet extra galoppsprång och kom väldigt nära och tog med sig bommen. Nästa klass red jag fram och vi kom rätt !! Sjukt nöjd över honom, både ridmässigt och hans tålamode och lugn hela tiden i handeringen. Kan vara den mest chilliga hästen alltså, hahha!! Kliver på transporten utan problem, står still där man vill ha honom och stressar inte ett dugg, så duktig!

Det jag behöver tänka på är väl att rida mer med sitsen för att inte fastna i handen när han blir stark. Men idag var han verkligen med mig hela tiden, lyssna fram och tillbaka även om han var lite stark. 

Kunde inte varit nöjdare över dagen, såå duktig ponny och jag red jävligt bra alltså, kul!! Tycker även det är kul att se att han verkligen har självförtroende nu i hoppningen och tar för sig mer!! Han kan ta för sig ännu mer men det är stor skillnad och han hoppar för att han tycker de är kul och inte för att han är stressad! Min fina fina häst!!

Tack till Lea och Jossan för all hjälp idag<3 (null)

(null)

Vad gör man när hästen blir trött?
Hej på er! Nu är det sommar! eller är det vår? Jag vet egentligen inte längre, det här med global uppvärmning fuckar upp årstiderna så mycket att jag knappt håller koll längre. 
 
Igår var det i alla fall dressyr som stod på lektionsschemat och herre min gud vad det gick dåligt och jag har en teori om varför. Under hela tiden jag har haft Villis har jag ridit honom 5 dagar i veckan. Varje gång jag har kunnat för att jag haft lite i skolan eller det har varit lov har jag ridit mer men basen har alltid varit två vilodagar. Nu i år när sommartiden började och vi kunde använda utebanan och rida ut lite mer bestämde jag för att utöka till 6 dagar i veckan. Lite för att han börjar bli äldre och han behöver lite mer stimulans. Dock så funderar jag på att lägga om min plan nu. När jag rider dressyr rider jag ganska hårt. Det finns inget jag hatar mer inom ridningen än känlsan av ett ofullständigt pass. Jag har ett släng av perfektionism och måste få igenom allt jag vill med ett pass innan jag kan sluta. Jag tror detta håller på att slita på min häst. Sakta men säkert. Inte fysiskt för han har aldrig varit i bättre form men mentalt. Jag tror Villis skulle må bra av en paus. Ni vet känslan när man skrivit typ 2 prov i veckan i nästan en hel månad. Man får liksom aldrig en paus, det låter löjligt att jämföra hästens mentala hälsa med vår men jag tror att det är något sånt. Samtidigt är det fällningsäsong vilket gör att alla hästar blir lite tröttare samtidigt som värmen inte direkt hjälper. Denna vecka som kommer i alla fall tänkte jag ge Villis en paus, inte vila för det tror jag inte heller han mår bra av utan uteritter. En hel vecka. Att komma tillbaka sen i dressyren kommer vara svårt men jag tror att det är värt det. Alla behöver vi en paus då och då. 
 
Trots mina vilda teorier övade vi också galoppfattningar och asså nej. Nej nej nej nej vi är så jäkla dåliga på det att det är löjligt. Så fort jag fattar galopp slänger han upp huvudet. Helt bortom min kontroll. Jaja vi jobbar vidare so help me god. 
 
Utöver de fem miljoner mygg som plötsligt invaderat karlshem och villis uppenbara trötthet är jag ganska lättad att vintern äntligen kan anses som över.
 
Imorgon ska jag nog försöka rida till Berga och vem vet kanske jag har gjort mig förtjänt av en glass ;) Tackoch hej leverpastej.