Kidz Of Karlshem

Rubriker är svårt
Silver är numera klippt, vilket är så skönt. Han behöver inte svettas längre, han ser inte riktigt lika mycket ut som b-ponny Silver och han har blivit väldigt pigg! Idag när vi red ut så bockade han faktiskt några gånger, han tyckte säkert att det var roligt och det är kul att han busar också, iallafall om det är pågrund utav något positivt. Han har faktiskt aldrig gjort det förut.
 
Han har även blivit mycket piggare när man rider dressyr, vet inte om det har med att han är rakad eller om det är för att det har blivit kallare men han har varit väldigt pigg den senaste veckan. Det är roligt, efter sommaren var det mera driva men nu får jag bromsa istället. Dock blir det inte speciellt fina avbrott och det känns som om han springer ifrån mig ganska mycket, särskilt i galoppen och när jag ska försöka samla och korta traven. Men det är bara att jobba vidare!
 
Nästa helg ska vi ha program ridning på Karlshem, det ska bli roligt men har verkligen ingen anning om hur det kommer att gå. Han känns fin emellanåt och det är ju trots allt på hemmaplan, det ska iallafall bli roligt att få någon annans ögon på sig och då lär vi ju veta vad vi ska jobba vidare på senare. Mitt mål är ju trots allt att åka ut och tävla dressyr. 


Det känns som om det här var så himla längesen men det är trots allt bara 2 månader sen!

 
 
 
 
SIHS och så lite hoppning på det...
Blir mycket häng i Solna för min del under helgen. Vi startade upp med att gå på inomfusfälttävlan i torsdags vilket var roligt att se, så underbart ärliga och duktiga hästar och även ryttare, var dessutom väldigt sugen på att få förra året men kunde inte. Mysigt hade vi iaf, blev även lite shopping på mässan som för en gångskull inte var riktigt lika proppfull som den brukar vara, just nu har det bara blivit shoppning till mig men jag har planerat in lite fler inköp åt hästen. 

Imorgon blir det stall på morgonen för att sedan ge mig iväg och dela ut lite lappar om ridläger innan familjematinen, så ser ni oss får ni gärna komma fram och säga hej! 

Sen blir det mera mässa och kanske även en liten titt på showen.

Söndagen kommer att bli en heldag så jag kommer förmodligen vara lite trött på lokalerna efter det här.

Hoppade i måndags vilket gick super bra! Hon var lite stark i början när vi gjorde "lydnadsövningar" med avbrott/igångsättningar mellan travbommar och ett hinder. På banan var hon dock bättre, var tvungen att lägga en volt efter ett hinder ut till höger (hennes svåra varv) då hon landade i fel galopp och svängen upp till nästa hinder var väldigt snäv. Men banan fortsatte bara super bra efter det så det var inga problem.

Fick vara med på hopplektionen idag också då endast Josefine och Isabella var närvarade till lektionen. Vi började med lite gymnastikhoppning på en 5,5:a och sedan lite hinder på olika avstånd bakom. Mycket bra träning för min häst som måste bromsa lite och inte kan köra på i full fart. Hon skötte sig utmärkt! 

Efter det flyttade Aud på hinderna och byggde upp en super rolig bana. Fick hoppa banan lågt en gång först och sen en gång lite högre, det gick super bra förutomett hinder som stod på volten i höger varv, fick ta om det några gånger och tyckte jag var super noga med allt men hon landade alltid i fel galopp ändå.. Resten av banan kändes så bra, vi flög igenom den i ett bra tempo och med bra språng, är så sjukt nöjd med både hästen och mig själv, nu ska jag lägga mig då det blir tidigt stall imorgon. Mer uppdate kommer när denna helgen är slut, hej så länge!Lördagens pass
Hej!
Igår red jag Strauss en kortis, han hade nämligen redan gått en gång så jag valde att inte rida så intensivt eftersom han inte har jättebra kondis ändå. Han var visserligen ändå superpigg, kanske hade det med kylan att göra, eller med att två storhästar dundrade runt i full galopp i ridhuset eller att han är lite bakskygg, men upprörd blev han och det tog ett ganska bra tag innan han lugnade ner sig. Han är ganska mycket starkare i vänster vilket stör mig otroligt mycket, det är inget jag är van vid och mitt tålamod är ganska dåligt på den fronten så det blir tillslut HALLÅ KAN DU MJUKNA NÅGON GÅNG och så försvinner motivationen till resten av passet. Förhoppningsvis vänjer jag mig snart. Jag jobbade ganska mycket med att plocka upp honom i en kortare form, han lägger sig gärna ganska lågt och långt så försöker verkligen jobba upp detta, successivt såklart för han orkar inte riktigt hela vägen i en korare form. Som sagt var han även ganska pigg så hade hela tiden tempot i bakhuvudet. Utöver det red jag lite skänkelvikningar och gjorde lite kluriga svängar i galopp upp på kvartslinjen från hörnet, alltså en väldigt kort sväng som krävde en hel långsida av samling, och när vi väl var på linjen blev han lite för lycklig och stack flera gånger, haha men han är söt! Jag avslutade med det bästa jag vet, serpentinbågar (tycker synd om de som rider lektion för mig, de får alltid sitta och finslipa på serpentinbågar), han tar inte riktigt halvhalterna så det övade vi på, det var ett mysigt pass!
 
Utöver detta måste jag påpeka att Alice inte är en sådan stor vinterälskare som hon påstår, blir det för kallt i stallet går hon upp och sätter sig antingen i kiosken eller omklädningsrummet på ett element och kollar på film, så där överdriver hon sin kärlek till kylan lite. Däremot måste jag tacka henne för de fina orden hon skrev om Straussis utveckling, det värmde massor ♥
 
Här är lite bilder på Alice och Strauss från ett pass i somras, här travar hon av!