Kidz Of Karlshem

min krigarprinsessa
Hej hörni!
Just nu är jag på semseter och är därför inte på Karlshem, jag saknar faktiskt Xena jättemycket och längtar ihjäl mig tills jag får träffa henne måndag nästa vecka.. Haha saknar även mina fina vänner där såklart!
 
Nu när jag är borta stimuleras hon på diverse vis, idag löshoppades hon, som Ingrid så snällt skickade lite filmer på, hon har även blivit riden lite vilket känns skönt så hon inte står helt stilla hela dagarna, semster får hon lite senare i sommar! Jag hann rida på henne lite till innan tidigare dokumentation före jag åkte iväg i alla fall. Ingrid och jag har vågat oss ut utanför gården och ridit både på Länsta och bortanför Buffalo. Xena skötte sig super, ibland tycker hon saker är lite konstiga och då tittar hon lite men går förbi ändå. Hon är mer avslappnad i utemiljö än till exempel ridhus/paddock så det kommer bli massor av stärkande jobb ute i sommar, planerar redan att dra med Ingrid och Benji till Bergabacken när jag är tillbaka!
 
Jag har, som Ingrid även nämnt, ridit lektion för Rebecka! Jag hade hoppats på ridhuset då hon är lite lugnare där, men tyvärr var det belamrat med hinder så det blev utebanan! Det gick ändå helt okej, hon kändes helt ok fin i traven, ibland stressar hon upp sig och några gånger for hon iväg men det är inte så konstigt då vi hade både publik, racande barn på grusvägen och spring i badhuset. Jag fick rida åttvolter med mindre volter i för att stimulera henne och hela tiden kanalisera hennes fokus och energi rätt och det funkade! Hon var ganska trött när det sedan var dags för galoppen, och inte riktigt nöjd med att inte vara på samma volt som Benji så där fick vi kämpa en del, men det blev bättre med Rebeckas goda råd!
 
Jag är så pepp på att fortsätta träna hårt och se framstegen, tycker redan om denna häst otroligt mycket!
 
 
Skipper a Poco
Hej! Nu är sommaren igång och lägrerna lika så. Jag har redan jobbat min första vecka under läger ett, veckan gick super och allt bara flöt på och sen var det slut, typ. Jobbar även läger nio! När lägret var slut hämtade jag iallafall "min" ponny som jag ska ha nu hela sommaren och kanske även i vinter. Denna heter Skipper a Poco och är ett d-ponny sto på 6 år. Vet fortfarande inte riktigt vad jag vill kalla henne för, så just nu blir det "Skipper", "Poco" eller "Hästen" de flesta gångerna, lite opersonligt kanske. 
 
Jag har bara haft henne i lite mer än en vecka, så vi har inte riktigt hunnit lära känna varandra än. Hon är väldigt snäll iallafall, även om man kan märka på henne att hon blir spänd eller stressad så gör hon aldrig riktigt något, vilket är väldigt skönt. All ära till hästar som kan stå stilla på stallgången och som inte måste hopp runt (eller på en) oavsett hur glada eller uppspelta dom är. 
 
Hon är rätt så pigg att rida, men när hon inte riktigt förstår vad man menar eller något blir lite knas så blir hon rätt så stressad och då känns det som om allt går i 180 i hennes huvud. Just nu travar vi mest runt och försöker ha ett bra tempo med en lugn häst, sen en del övergångar och lite galoppfattningar. Skritt också såklart. Hon kan inte så mycket förutom grunderna, skritt, trav, galopp, "starta" och svänga, bromsen är lite svår ibland. Men jag tror hon kommer bli fin! 
 
Vi harvar ju inte endast på ridbanan utan har ridit ut lite och "hoppat" en gång. Men sådant kommer ju mer allt eftersom man lär känna varandra. Detta är ju ett nytt ställe för mig också, så har inte jättebra koll jag heller. Tror hon är en sådan häst som kan bli rätt så personlig iallafall och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna tycka om henne lika mycket om jag tycker om Silver, även om det känns en bit iväg just nu. 





 
Läger 1 - bilder del 3

Bilderna är gratis sålänge ni INTE klipper bort vattenstämpeln och taggar oss på instagram @kidzofkarlshem
 
klicka på bilderna för att se dom i verklig storlek!
Morris:
 
 
Bella:
 
 
 
 
Elwis:
 
 
Kajsa:
 
 
 
Salli:
 
 
 
Marry Poppins:
 
 
 
 
 
Ludde:
 
 
 
Pajazzo:
 
 
 
 
Sunshine:
 
 
 
 
Ramona:
 
 
 
 
 
Pegasus: