Kidz Of Karlshem

Om Karlshem
 
 
UTDRAG FRÅN ridlager.se:  

"Karlshems Gård startade sin ridlägerverksamhet 1985!

Karlshems Gård är vackert belägen på Ekerö alldeles intill Mälaren två mil från Stockholm. Här finns fina ridvägar i skogen, mysiga grusvägar och härliga fält att rida på. Vi har även två bra ridbanor,ett nybyggt ridhus, en terrängbana och en galoppbana!

I hagarna runt gården går våra ponnyer och betar när de inte rids eller blir ompysslade av ridlägrets elever.

Jag som ansvarar för lägren heter Aud Rendahl, jag och min familj startade ridlägren på Karlshem 1985 och sedan dess har många barn och ungdomar varit här på ridläger varje sommar!

Deltagarna bor dels i gårdens huvudbyggnad där även värdfamiljen bor och dels i några mindre stugor intill denna. Man kan bo tre tillsammans i stugorna och fyra personer i varje rum i huvudbyggnaden. Vi har även en lite större stuga, "hönshuset", där lite pratglada elever brukar tycka om att kampera flera tillsammans.

På gården bor, förutom lägerdeltagarna och värdfamiljen, även ridlärare och fritidsledare så det finns alltid någon vuxen till hands dygnet runt.

Vi äter frukost, lunch, mellanmål och middag tillsammans. All mat lagas i vårt eget kök och vi försöker göra den så god och omväxlande som möjligt.

Varannan kväll håller kiosken öppet och då kan alla godisgrisar passa på att fylla på förråden!"

 

ALLMÄNT OM KARLSHEM:

Karshem anordnar som sagt ridläger varje sommar. Man kan anmäla sig till juniorläger, vanligt ridläger eller träningsläger. På loven finns det även mindre läger.

HÄR har vi skrivit utförligt om ridläger för er som vill ha mer information.

Vill du boka ridläger? KLICKA HÄR!

Mellan juni och september går de flesta hästarna på ridläger medan andra hyrs ut som sommarhästar. På hösten hyrs i princip alla ponnysar ut till olika fodervärdar runt om i Stockholm. Ponnysar går då från september till början av juni som privathästar. Vissa tävlas i hoppning, dressyr eller andra grenar. Andra rids som hobbyhästar. Karlshem erbjuder en bred valmöjlighet av ponnysar i alla storlekar, former, färger och svårighetsgrader. Vi har ponnysar som passar nybörjare samt den mer rutinerade ryttare med tävlingsambitioner. Vill du veta mer om uthyrninsgverksamheten? KLICKA HÄR.

Är du intresserad av at hyra ponny under sommaren eller vintern? Kontakta Aud Rendahl:  MAIL: karlshem@gmail.com TEL: 0708 - 30 45 45. Vi besvarar frågor så gott vi kan men det är ALLTID bäst att kontakta Aud direkt. Tänk på att uthyrningshemsidan visar bilder på enstaka hästar. Mellan 50-60 hyrs ut varje år så mer valmöjlighet finns på gården. Aud köper dessutom in nya tillskott titt som tätt.

 
 På vinterhalvåret bedriver Aud medryttarverksamhet på gården. Det betyder att 2-3 personer delar på en och samma häst. Du rider lektion för Aud en gång i veckan och dina andra dagar rider du självständigt. Du ansvarar för hästen precis som en privatryttare under dina dagar, dvs mockar, fyller på vatten osv. Dessutom har vi ett stalltjänstsystem beroend på hur många dagar du rider. Då får du exempelvis mocka stallet en dag i veckan eller släppa ut hästarna en dag osv. Vi är cirka 10-15 tjejer mellan åldrarna 11-16 år som rider på gården under vinterhalvåret. Hästarna som brukar stå hemma varierar från år till år beroende på hur många och vilka som rider. Enstaka fodervärdar står kvar på gården och har sin häst som sin egna. Är du intresserad av att bli medryttare? Kontakta Aud Rendahl: MAIL: karlshem@gmail.com TEL: 0708 - 30 45 45.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress