Kattunge på vift
Hej! Idag ska vi prata om ett ganska allvarligt ämne. I början av hösten kom det in en liten kattunge på gården, kunde inte vara mer än några månader gammal. Den var liten och helt försvarslös så självklart tog det inte mer än några minuter innan hundarna var över den och  dödade den. Vi har kollat runt i området flera gånger till ALLA och ingen har uttalar sig om ägare. Alltså måste någon har dumpat den på gården för en sån liten kattunge kan inte vandra långt. 

Så idag ska vi prata om ämnet sommarkatter. Vilket, för er som inte vet, är när en familj skaffar en liten kattunge precis i början av sommaren när de är ute på sitt landställe men när sommaren tar slut och det är dags att ta sig hem kan de inte ta hand om den och "släpper den fri" så att säga. De släpper helt enkelt ett djur som inte har några instinkter eller sätt att försvara sig ut i staden. Men vissa släpper katterna nära gårdar eller stall och förväntar sig att gårdens boende ska ta hand om katten. I vårat fall hade vi gärna tagit hand om kattungen och hjälpt den hitta ett nytt hem men vi har hundar som hittar dem först. Så snälla vi ber er när ni skaffar ett djur tänk verkligen verkligen efter då så ni är redo för att ha det året runt och vad ni än gör släpp inte katten bara hos någon annan och hoppas att det blir bra. Den kattungen som var hos oss kan knappast ha hunnit fattat vad som hände innan den dog. Djur är inte en leksak! När ni köper eller adopterar ett djur blir den en del av er familj och bör behandlas som det! 

Vi hoppas ni tar en seriös funderare om det var er katt vi hittade. Vi vill inte fler kattungar isärslitna på våran gård och det tror vi inte ni skulle vilja heller. 

Det var allt för nu hoppas det här fick er att tänka lite. Nu kommer vi gå tillbaka till våra vanliga inlägg. Hejdå