Kidz Of Karlshem

Sista dressyrlektionen för terminen
Gårdagens lektion var den sista dressyrlektionen för mig och Trissan. Det här är sista veckan för det här året faktiskt, men på måndag nästa vecka ska vi hoppa terräng som avslutning. Väldigt deppigt att det redan är slut, speciellt eftersom jag troligtvis inte kommer stanna kvar under hösten. 

På lektionen igår red vi för Rebecka. Vi började med att alla fick ett varsitt hörn i ridhuset, där vi skulle lägga en volt, sen när vi kom ut på spåret skulle vi rida en sluta ungefär halva långsidan, bromsa upp och ur slutan få till en bakdelsvändning ett halvt varv tillbaka på spåret igen. Det var svårt, speciellt i vänster varv, men några gånger fick vi till det. Sedan travade vi serpentinbågar med volter i varje båge. Det blir lätt lite vingligt och hastigt i serpentingbågar om vi har för högt tempo, så fick göra mycket halvhalter och det gick rätt så bra för det mesta. 

Efter travarbetet var det dags för galopparbete, vilket bestod av att vi i varje hörn skulle korta galoppen och rida in på en 10 meters volt, och sedan öka tempot på långsidan. Det var en väldigt svår övning, speciellt i början innan jag hittade tekniken för att vända in på en sån liten volt, men efter ett tag gick det rätt så bra! Vi avslutade med att ena delen av ridhuset var en travvolt och andra delen var en galoppvolt, så skulle vi fatta galopp vid B och bryta av till trav vid E och sen tvärt om när vi bytte varv, och efter det travade vi av hästarna i en lägre form. Överlag gick lektionen väldigt bra, det är fortfarande övergångar från ett moment till ett annat som jag och Trissan behöver jobba vidare på, för då tappar hon lätt formen. Har torsdag kvar till att träna vidare, men helst skulle jag rida ut. Brukar inte vara någon där på torsdagar som vill rida ut dock eftersom de flesta rider lektion så vi får se hur det blir. 


Bilderna har inget med inlägget att göra, men en del ovisade bilder från pay & jumpen 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress