Kidz Of Karlshem

åsikter del 1
Halloj!
Idag tänkte jag skriva lite om mitt Micklem! Men innan jag börjar vill jag bara säga att varför jag valde Micklem är för att jag har hört bra om det, och jag ville prova någonting nytt som verkade bra. Jag tycker alltså absolut inte att de andra nosgrimmorna är dåliga på något sätt, utan jag ville bara prova någonting nytt!
 
Hur upplever du det?
 
Jag har inget riktigt bra svar igentligen, eftersom att jag inte ridit Poppan många gånger med en engelsk nosgrimma (som är den vanligaste nosgrimman) eller någon annan slags nosgrimma. Men jag har aldrig upplevt att hon med micklemet har blivit tjafsig eller att hon har gett några tecken på att hon inte trivs. Men som sagt kan jag inte ge ett riktigt utförligt svar på grund av att jag nästan bara har ridit henne på Micklemet. I somras red jag henne ca 10 gånger när hon hade en engelsk nosgrimma, men då kände jag inte henne lika bra och därför är det svårt att jämföra.  Dock så har jag hört från andra som har ridit sina hästar på andra nosgrimmor, att de har upplevt att hästen är mer sammarbetsvillig, men det är ju såklart hur deras hästar är och alla funkar inte likadant.
 
Vad har Micklem för funktioner?
 
Detta träns är anpassat efter hur hästen ser ut inuti, och dess funktioner är exempelvis att nackstycket är mer anatomiskt format (det är format efter hästens öron så att hästen ska kunna röra öronen fritt utan att nackstycket tar emot.) Och att nosgrimman är formad så att den inte ska trycka på nerver, den sitter även i samma höjd som bettet, och denna funktion är att den på samma sätt som formen på nosgrimman, att det inte ska trycka på någon nerv eller att det ska störa hästen på något sätt. Dessutom så kan man (vilket jag tycker är både bra och roligt) rida bettlöst. Därför är det ju som två träns i ett om man ska säga så, och man kan variera. Jag som tycker att det är roligt att prova nya saker tyckte att detta var en rolig funktion. Och både jag och Poppan tycker om det mycket! (Det finns även fler funktioner på detta träns, men det kan ni om ni vill söka på så kommer det upp en bra film som förklarar.)
 
Varför valde du Micklem?
 
Jag valde detta träns mest på grund av att jag ville testa något nytt. Jag har hört bra om det, och jag tycket dessutom att sånna här saker är otroligt intressant dessutom. Och därför så kollade jag upp olika slags träns, och jag hittade mycket olika alternativ. Men mycket här i hästvärlden är ju som alla vet väldigt dyrt, och man får prioritera lite. Därför valde jag detta, det rycktades om att det var bra, och att många var nöjda med det. Och det kostade en slant, men inte alls som en del träns kan kosta. Så alltså ville jag testa något nytt, och jag sparade ihop pengarna och köpte det.
Sedan finns det såklart träns som kostar mindre, och som också är väldigt bra! Jag tycker att det är roligt att hästvärlden har intesserat sig mer för träns och utvecklat konstruktionerna på tränsen också! Men som sagt så är inget träns dåligt!
 
Detta är då alltså tränset (Micklem) -
 
 
 
 Och såhär kan det se ut om man har det bettlöst, man kan ha olika. (Sorry för oskarp bild!!) -
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress